دوره تابلو خوانی بورس به صورت حرفه ای و پیشرفته با زبان ساده به صورت آموزش آنلاین ارائه می گردد. دانشجویان گرامی بعد از ثبت نام دوره و گذراندن کلاس ها می توانند مدرک فنی حرفه ای دریافت کنند.
دوره تابلو خوانی شامل تمامی اطلاعاتی است که پیرامون بررسی تغییرات یک سهم، انجام میشود. در این دوره تمامی بررسیها، نظیر سفارشهای خرید، سفارشهای فروش، میزان سفارشها، میزان معاملات و عکسالعمل بازیگردان سهم انجام میشود. تعیین قدرت یک سهم و تاثیرات آن، از جمله مهمترین اهدافی است که در این دوره آموزش داده میشود.
تابلوخوانان معمولا با اطلاعات معامله هر سهم به طور کامل آشنایی دارند. دانستن سابقه سهم، ارزش واقعی سهام، وضعیت کوتاهمدت و وضعیت بلند مدت سهام راهنمای مناسبی است که میتواند تصمیمات درست برای خرید و فروش یا عرضه و تقاضای سهم را در بر داشته باشد.
شما پس از گذراندن این دوره تابلو خوانی با این اصطلاحات آشنا خواهید شد:
کاربرد دوره تابلوخوانی
- پیشنیاز انجام فعالیتهای اولیه در بازار سرمایه
- کسب تکنیکهای لازم برای مواجهه با شرایط مختلف
- بررسی صحیح رفتار سرمایهگذاران
- تصمیمگیری صحیح بر اساس واقعیت و نه جو غیر واقعی
اهداف دوره تابلوخوانی
- تشخیص صحیح وضعیت بازار سرمایه بر اساس رفتارهای متفاوت
- توانایی تشخیص زمان مناسب برای ورود پول به بازار سهام
- تشخیص صحیح ورود پول هوشمند به صنعت
دانستن تعریف اصطلاحات زیر برای ادامه بحث لازم است:
- قیمت پایانی و قیمت آخرین معامله با یکدیگر تفاوت دارند. قیمت پایانی یک سهم در یک روز، در واقع میانگین قیمتهایی است که سهم مورد معامله قرار گرفته است. اگر حجم معاملات یک روز حداقل برابر با حجم مبنا باشد، میانگین قیمت معاملات به عنوان قیمت پایانی در نظر گرفته میشود. اما اگر حجم معاملات کمتر از حجم مبنا باشد، به همان نسبتِ افزایش یا کاهش سهم از قیمت کاسته شده و قیمت پایانی بر آن اساس محاسبه میشود.
- حجم مبنا حداقل تعداد سهمی است که باید مورد معامله قرار گیرد تا سهم در دامنه نوسان کامل رشد کند یا کاهش یابد. طبق قانون، در یک سال باید حداقل ۲۰ درصد از کل سهام یک شرکت معامله شود. اگر تعداد روزهای کاری یک سال را ۲۵۰ فرض کنیم، حجم مبنای روزانه ۰٫۰۰۰۸ (هشت ده هزارم) کل سهم است. مثلاً اگر شرکتی ۱۰۰ میلیون سهم داشته باشد، حجم مبنای آن ۸۰ هزار سهم خواهد بود.
- سهام شناور آن بخش از سهام یک شرکت است که سهامداران آن، آماده عرضه و فروش آن سهام هستند و قصد ندارند با حفظ آن قسمت از سهام، در مدیریت شرکت مشارکت کنند و انتظار میرود در آینده نزدیک قابل معامله باشد. برای مثال اگر شرکت ب سهامدار ۸۰ درصد سهام شرکت الف باشد و از سهامداران راهبردی آن بوده و قصد فروش در کوتاهمدت نداشته باشد، میتوان گفت که سهم شناور شرکت الف، ۲۰ درصد است.
- وقتی حجم عرضه یک سهم بیشتر از تقاضای آن باشد صف فروش و وقتی حجم تقاضای آن نسبت به عرضهاش بیشتر باشد، صف خرید برای آن تشکیل خواهد شد. یکی از دلایل تشکیل صف خرید یک سهم، اقبال مردم به آن سهم و از دلایل تشکیل صف فروش عدم استقبال سهامداران نسبت به آن است.
- P/E حاصل قیمت سهم بر قیمت سود است. وقتی P/E سهمی از میانگین P/E گروهی که در آن قرار دارد بیشتر باشد، نشانه خوبی نیست. هرچه نسبت P/E بیشتر باشد، ارزندگی بنیادی سهم کمتر است. البته استثنائاتی نیز وجود دارد و ممکن است عکس این موارد رخ دهد. مورد بعدی EPS است که همان سود پیشبینی شده سهم است. اما سودی که تقسیم میشود DPS نام دارد.
:: موضوعات مرتبط: سرمایه گذاری